portfolios.

Our Works

The Last Dance.

In 2020 is Indigo een samenwerking aangegaan met cbs de Hoeksteen in Groningen. Vanuit deze samenwerking is de ontwikkeling gestart van de lessenserie ‘The Last Dance’. Mede door de steun van het CMK kon dit project uitgevoerd worden. Resultaat was een dansvideo van groep 8 waarin ze al dansend een wereldreis hebben gemaakt. ‘The Last Dance’ is een lessenserie van 20 lessen geschikt voor het onderwijs. Het kan ingezet worden om het lesjaar af te sluiten.

In beeld.

Happy Dancing.

Happy Dancing is een lessenserie die is ontwikkeld voor groep 7. Het is een lessenserie van 10 lessen waarbij in de laatste lessen gewerkt wordt aan een eindpresentatie. Dit kan zijn een videoclip of show. In seizoen 2021/2022 hebben we deze lessenserie mogen ontwikkelen op cbs de Hoeksteen. Groep 7 heeft een videoclip gemaakt met het onderwerp ‘growing up’. In 3 choreografieën gingen ze van kleuters naar de leerlingen die klaar zijn voor de middelbare school. Happy Dancing vormt een voorbereiding op The Last Dance. Maar kan ook apart worden afgenomen. 

En verder.

Indigo werkt ook mee aan de verrijkte schooldag. Hier geven wij per periode, 5 dansworkshops aan diverse leeftijdsgroepen. De verrijkte schoolmiddag is een initiatief van cbs de Hoeksteen en obs de Sterrensteen. Op deze middag zijn er na schooltijd diverse extra lessen o.a. voor kunst en cultuur maar technische workshops. Deze lessen zijn gratis en zijn bedoelt om leerlingen de mogelijkheid te geven om iets extra’s te doen naast hun gewone school.

Voor meer informatie zie verrijkteschooldagvinkhuizen.nl/

Indigo heeft momenteel ook een project lopen waarbij dans gecombineerd wordt met green screen techniek. Hierbij wordt dans geïntegreerd in een zelf te vormen omgeving. Hiervoor maken we gebruik van een professionele studio omgeving waarbij we zelf onze footage schieten. Het is een project waarbij alles wordt gevergd van creativiteit en waarbij out of the box wordt gewerkt. Hiermee stimuleren we onze persoonlijke creatieve ontwikkeling die we nodig hebben in andere projecten.

Eindfilm.

In het seizoen 2021/2022 werd ons gevraagd of we de dansvideo van The Last Dance wilden uitbreiden met een script. Daarmee ontstond een groot project waarbij we dansen en acteren hebben samengevoegd. Dit project werd de eindfilm voor groep 8 en is op maat gemaakt. Ieder kind had een rol in de film en uiteraard had iedereen een rol in de verschillende dansen. Ook hadden de juffen een belangrijke rol in de film. 

De film heette “Het Mysterie van de Zomervakantie”. In de zomervakantie was een portaal ontstaan in de school. Hierdoor gebeurden er allemaal vreemde dingen. Er waren levende knuffels, er was een boek waar leerlingen ingezogen werden en er was ineens een hotel verschenen in de gymzaal. Gelukkig is het mysterie opgelost en is het geheimzinnige portaal vernietigd. Mede dankzij de hulp van de mysterieuze mannen in zwarte pakken. 

nl_NL