portfolios.

Our Works

The Last Dance.

In 2020 is Indigo een samenwerking aangegaan met cbs de Hoeksteen in Groningen. Vanuit deze samenwerking is de ontwikkeling gestart van de lessenserie ‘The Last Dance’. Mede door de steun van het CMK. kon dit project uitgevoerd worden. Resultaat was een dansvideo van groep 8 waarin ze al dansend een wereldreis hebben gemaakt. ‘The Last Dance’ is een lessenserie van 20 lessen geschikt voor het onderwijs. Het kan ingezet worden om het lesjaar af te sluiten.

Pictures.

Happy Dancing.

Happy Dancing is a lesson series that has been developed for group 7. It is a series of 10 lessons resulting into a final presentation. This can be a music video or show. In the 2021/2022 season we were able to develop this series of lessons on cbs de Hoeksteen. Groep 7 heeft een videoclip gemaakt met het onderwerp ‘growing up’. In 3 choreografieën gingen ze van kleuters naar de leerlingen die klaar zijn voor de middelbare school. Happy Dancing vormt een voorbereiding op The Last Dance. Maar kan ook apart worden afgenomen. 

Other.

Indigo werkt ook mee aan de verrijkte schooldag. Hier geven wij per periode, 5 dansworkshops aan diverse leeftijdsgroepen. De verrijkte schoolmiddag is een initiatief van cbs de Hoeksteen en obs de Sterrensteen. Op deze middag zijn er na schooltijd diverse extra lessen o.a. voor kunst en cultuur maar technische workshops. Deze lessen zijn gratis en zijn bedoelt om leerlingen de mogelijkheid te geven om iets extra’s te doen naast hun gewone school.

For more information verrijkteschooldagvinkhuizen.nl/

Indigo heeft momenteel ook een project lopen waarbij dans gecombineerd wordt met green screen techniek. Hierbij wordt dans geïntegreerd in een zelf te vormen omgeving. Hiervoor maken we gebruik van een professionele studio omgeving waarbij we zelf onze footage schieten. Het is een project waarbij alles wordt gevergd van creativiteit en waarbij out of the box wordt gewerkt. Hiermee stimuleren we onze persoonlijke creatieve ontwikkeling die we nodig hebben in andere projecten.

End movie

In the 2021/2022 season we were asked if we wanted to expand the dance video of The Last Dance with a movie script. This resulted in a major project in which we merged dancing and acting. This project became the final movie for group 8 and was custom made. Every child had a part in the movie and of course everyone participated the different dances. The teachers also played an important role in the movie. 

De film heette “Het Mysterie van de Zomervakantie”. In de zomervakantie was een portaal ontstaan in de school. Hierdoor gebeurden er allemaal vreemde dingen. Er waren levende knuffels, er was een boek waar leerlingen ingezogen werden en er was ineens een hotel verschenen in de gymzaal. Gelukkig is het mysterie opgelost en is het geheimzinnige portaal vernietigd. Mede dankzij de hulp van de mysterieuze mannen in zwarte pakken. 

en_US